Punainen Melatin

Hillot ja marmeladit vähemmällä sokerilla muutamassa minuutissa. Sekoita tar­vitsemasi määrä Melatinia ruokalusikalliseen sokeria. Sokerin kokonaismäärää voit vaihdella maun mukaan tai käyttää makeuttamisessa makeuttamisainetta sokerin sijasta. Sisältää säilöntäaineen.

Pussin sisältö riittää 4-6 kilolle marmeladia/hilloa. Marjojen ja hedelmien nestepitoisuus vaihtelee, mikä on huomioitava keitettäessä. Hyvin mehukkaisiin marjoihin tarvitaan n. 25 % enemmän Melatinia.

Ainesosat:
  • Hyytelöimisaineet (karrageeni, johanneksenleipäpuujauhe)
  • Säilöntäaineet (natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti).
Annosteluohje:
  • Marmeladi: 1 kg hedelmiä (sis. nesteen), n. 500g sokeria, 1-2 tl Punaista Melatinia (ja 1 rkl sokeria).
  • Hillo: 1 kg hedelmiä (sis. nesteen), n. 500g sokeria, ½-1 tl Punaista Melatinia (ja 1 rkl sokeria).
  • Vinkki! Jos hillosta/ marmeladista tulee liian löysää, voit huoletta keittää sen uudelleen ohjeiden mukaan lisäämällä 1 tl Punaista Melatinia sekoitettuna 1 rkl sokeria.