Törsleffsin historia

Törsleffs on vuonna 1892 perustettu tanskalainen tuotemerkki, joka on tunnettu korkealaatuisista ja luotettavista tuotteista. Tutut Atamon ja Melatin säilöntäaineet ovat loistava apu marjojen, hedelmien ja kasvisten säilömiseen. Törsleffsin klassikoihin kuuluu myös Vanila aito vaniljasokeri ja uudemmat herkulliset leivontatuotteet.

 

Atamon ja Melatin

Varhain 1930-luvulla kotitekoisten hillojen ja marmeladien säilömiseen käytettiin rommia, konjakkia tai viskiä. Alkoholiverotus oli kuitenkin korkeaa, josta lähti ajatus luoda uusi tuote säilöntään. Tørsleff & Co kehitti Atamon säilöntäaineen, jonka alkuperäisessä etiketissä oli hymyilevä kiinalainen kokki – syy tähän oli se, että 1930-luvulla kiinalaisia kokkeja pidettiin erityisen ammattitaitoisina ja laadun takaajina.

Atamon säilöntäaineen myötä ei enää ollut tarvetta käyttää suuria määriä sokeria säilyvyyden takaamiseksi, joka ajalle tyypillisesti oli noin puoli kiloa sokeria per puoli kiloa säilöttävää. Hilloamisessa käytettävän sokerimäärän pienentyessä kehiteltiin Melatin, joka antaa hillolle ja hyytelölle halutun rakenteen, mutta pienemmällä sokerimäärällä.

Tänä päivänä Melatin tuotevalikoimasta löydät tuotteet niin hyytelön, hillon kuin marmeladin valmistamiseen. Valitse omasi käyttötarkoituksen mukaan!

Leivontatuotteet

Vaniljasokeria valmistettiin 1920-luvun puoliväliin asti kodeissa kaapimalla pieniä mustia jyviä vaniljatangoista ja sekoittamalla ne sokeriin. Menetelmän yksinkertaistamiseksi Tørsleff & Co. toi vuonna 1926 markkinoille tuotteen nimeltä Vanila aito vaniljasokeri. Tuotteen ilmeeseen kuuluvat edelleen vihreät raidat ja niin sanotun Vanila-miehen kuva.

Vuonna 1935 Aarhusin eläintarhaan saapui kaksi elefanttia hoitajineen. Elefantit ja niiden hoitajat ”elefanttimies” Jena Zena ja hänen avustajansa Abu herättivät paljon huomiota Aarhusissa. Tuotteiden ulkoasusta vastannut taiteilija Hansen sai idean Tørsleffin Vanila-tuotteiden etiketteihin ja Vanillan tavaramerkkiin Aarhusin eläintarhaan 1935 saapuneista kahdesta norsusta ja niiden hoitajista, ”elefanttimies” Jena Zenasta ja hänen avustajastaan Abusta.

Vanila pakkausten vihreät raidat olivat aiemmin vihreitä bambupuikkoja, joilla Hansen kuvasi Jena Zenan ja vaniljan eksoottista alkuperää. Ajan myötä vihreät bambupuikot ovat muuttuneet nykyaikaisemmaksi raidoitukseksi. Vanila on ollut Tørsleffin tärkein artikkeli yli 80 vuotta – ja syystä. Aidosta Bourbon vaniljasta valmistettu Törsleffs vaniljasokeri antaa leivonnaisille ihanan, aidon vaniljan tuoksun ja maun. Aidon vaniljan tunnistat ihanasta vaniljan tuoksusta, herkullisesta mausta ja pienistä tummista pilkuista.

Klassisen vaniljasokerin lisäksi Törsleffs tuotesarjasta löytyy tuotteita leivontaan ja jälkiruokiin mm. täyteläiset, makeutetut maitotiivisteet, luontaisista aromeista valmistetut maku-uutteet, sekä koristeluun Smiley koristelukuviot.

To__rsleffs_397g_Karamellisoitu_maitotiiviste