Törsleffsin historiA

Törsleffs on vuonna 1892 perustettu tanskalainen tuotemerkki, joka on tunnettu korkealaatuisista ja luotettavista tuotteista. Tutut Atamon ja Melatin säilöntäaineet ovat loistava apu marjojen, hedelmien ja kasvisten säilömiseen.

 

Atamon ja Melatin

Varhain 1930-luvulla kotitekoisten hillojen ja marmeladien säilömiseen käytettiin rommia, konjakkia tai viskiä. Alkoholiverotus oli kuitenkin korkeaa, josta lähti ajatus luoda uusi tuote säilöntään. Tørsleff & Co kehitti Atamon säilöntäaineen, jonka alkuperäisessä etiketissä oli hymyilevä kiinalainen kokki – syy tähän oli se, että 1930-luvulla kiinalaisia kokkeja pidettiin erityisen ammattitaitoisina ja laadun takaajina.

Atamon säilöntäaineen myötä ei enää ollut tarvetta käyttää suuria määriä sokeria säilyvyyden takaamiseksi, joka ajalle tyypillisesti oli noin puoli kiloa sokeria per puoli kiloa säilöttävää. Hilloamisessa käytettävän sokerimäärän pienentyessä kehiteltiin Melatin, joka antaa hillolle ja hyytelölle halutun rakenteen, mutta pienemmällä sokerimäärällä.

Tänä päivänä Melatin tuotevalikoimasta löydät tuotteet niin hyytelön, hillon kuin marmeladin valmistamiseen. Valitse omasi käyttötarkoituksen mukaan!