Suklaaleivonnainen

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään ilmavaksi vaahdoksi.
  2. Sulata voi kattilassa, lisää sekaan maito ja anna jäähtyä.
  3. Voitele vuoka ja päällystä reunat mannasuurimoilla.
  4. Sekoita kuivat ainekset keskenään (4 rkl kaakaojauhoa) ja lisää siivilöiden kananmuna-voi seokseen, samalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista taikinaa uunissa 175°c, noin 15-20 minuuttia.
  5. Sekoita karamellisoituun maitotiivisteeseen 4 rkl kaakaojauhoa ja levitä seos leivoksen päälle kun leivos on jäähtynyt. Koristele kookoshiutaleilla ja/tai kakkukoristeilla.

Ainesosat

10-16 palaa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl kidesokeria
  • 75 g voita
  • 1,5 dl täysmaitoa
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 + 4 rkl kaakaojauhetta (taikinaan ja kuorrutukseen)
  • 1 tlk Törsleffs karamellisoitua maitotiivistettä
  • voita ja mannasuurimoita
  • kookoshiutaleita ja/tai Törsleffsin leivonnais- ja kakkukoristeita