Suklaaleivonnainen
- Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään ilmavaksi vaahdoksi.
- Sulata voi kattilassa, lisää sekaan maito ja anna jäähtyä.
- Voitele vuoka ja päällystä reunat mannasuurimoilla.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään (4 rkl kaakaojauhoa) ja lisää siivilöiden kananmuna-voi seokseen, samalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista taikinaa uunissa 175°c, noin 15-20 minuuttia.
- Sekoita karamellisoituun maitotiivisteeseen 4 rkl kaakaojauhoa ja levitä seos leivoksen päälle kun leivos on jäähtynyt. Koristele kookoshiutaleilla ja/tai kakkukoristeilla.
Ainesosat
10-16 palaa
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl kidesokeria
- 75 g voita
- 1,5 dl täysmaitoa
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 + 4 rkl kaakaojauhetta (taikinaan ja kuorrutukseen)
- 1 tlk Törsleffs karamellisoitua maitotiivistettä
- voita ja mannasuurimoita
- kookoshiutaleita ja/tai leivonnais- ja kakkukoristeita