Omena-kaneli juustokakku
1. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, kaurahiutaleet, pähkinärouhe, kaneli ja kardemumma, sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtokakkupohjan päälle, paista 150 °C noin 10min.
2. Vispaa tuorejuusto kuohkeaksi, sekoita joukkoon maitotiiviste. Vatkaa kananmunat ja lisää mehun kanssa seokseen. Kaada seos kakkupohjan päälle ja paista uunissa 45min noin 150 °C. Kakku on valmis kun se on kiinteää. Anna kakun jäähtyä ja koristele kermalla ja tuoreilla vadelmilla.
Ainesosat
Kakkupohja:
- 7 rkl voita
- 3,5 rkl fariinisokeria
- 2,25 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaurahiutaleita
- 4 rkl pähkinärouhetta
- 1-3 tl kanelijauhetta
- 1-3 tl kardemummajauhetta
Täyte:
- 225 g Philadelphia tuorejuustoa
- 1 tlk Törsleffs makeutettua maitotiivistettä
- 3 kpl kananmunaa
- 1 dl omenamehua
Koristeluun:
- kuohukermaa
- vadelmia