Omena-kaneli juustokakku

1. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, kaurahiutaleet, pähkinärouhe, kaneli ja kardemumma, sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtokakkupohjan päälle, paista 150 °C noin 10min.
2. Vispaa tuorejuusto kuohkeaksi, sekoita joukkoon maitotiiviste. Vatkaa kananmunat ja lisää mehun kanssa seokseen. Kaada seos kakkupohjan päälle ja paista uunissa 45min noin 150 °C. Kakku on valmis kun se on kiinteää. Anna kakun jäähtyä ja koristele kermalla ja tuoreilla vadelmilla.

Ainesosat

Kakkupohja:

  • 7 rkl voita
  • 3,5 rkl fariinisokeria
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 4 rkl pähkinärouhetta
  • 1-3 tl kanelijauhetta
  • 1-3 tl kardemummajauhetta

Täyte:

  • 225 g Philadelphia tuorejuustoa
  • 1 tlk Törsleffs makeutettua maitotiivistettä
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 dl omenamehua

Koristeluun:

  • kuohukermaa
  • vadelmia