Luumu- ja tähtianismarmeladi

Huuhtele luumu, poista kivet ja halkaise. Sekoita Melatin ja 1 rkl sokeria keskenään ja lisää kattilaan. Laita luumut kattilaan yhdessä sokerin ja sitruunamehun kanssa, lisää 1 dl vettä. Keitä hiljalleen 30 minuutin ajan kannen alla. Sekoita Melatin ja 1 rkl sokeria ja lisää kattilaan. Keitä vielä 2 minuutin ajan. Ota pois anikset ja kaada marmeladi Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin, anna jäähtyä ja säilytä sen jälkeen jääkaapissa.

Ainesosat

  • 1 kg luumuja
  • 3 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1—5 tähtianista (riippuen vahvuudesta ja mausta)
  • 2 tl Törsleffs punaista Melatinia + 1 rkl sokeria