Limettipiiras

Sekoita keksit, voisula ja vaniljasokeri massaksi. Painele seos

irtopohjavuokaan, paista 5 minuutin ajan 200-asteessa ja anna jäähtyä. Sulata liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita (ei vatkaten) maitotiiviste munankeltuaisten, limetinmehun ja liivateseoksen kanssa. Kaada sekoitus jäähtyneeseen piiraspohjaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tunnin ajan. Koristele mansikoilla, limetillä ja sitruunamelissalla ennen tarjoilua.

Limettipiiras laseissa

Sekoita keksit, voisula ja vaniljasokeri massaksi. Laita murut leivinpaperille ja paista 5 minuuttia 200-asteessa ja anna jäähtyä. Sulata liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita (ei vatkaten) maitotiiviste munankeltuaisten, limetinmehun ja liivateseoksen kanssa. Kaada taikina annoslaseihin, anna hyytyä jääkaapissa. Ripottele päälle ennen tarjoilua rapeita keksin muruja.

Ainesosat

  • 250 g digestive-keksejä
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tlk Törsleffs maitotiivistettä
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 1 dl limetinmehua
  • 2 liivatelehteä