Banoffee piirakka

  1. Hienonna keksit ja kardemumma tehosekoittimessa.
  2. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Laita irtokakkuvuoan (halkaisija noin 20cm) pohjalle leivinpaperi ja painele seos kakkuvuokaan. Laita pohja jääkaappiin kunnes se on jähmettynyt.
  3. Levitä päälle varovasti karamellisoitu maitotiiviste. Viipaloi banaanit ja asettele vuokaan. Vaahdota kerma ja levitä banaanien päälle. Viimeistele piirakka suklaaraasteella ja tuoreilla vadelmilla tai mansikoilla.

Ainesosat

  • 300 g digestive-keksejä
  • 150 g voita
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tlk Törsleffs karamellisoitua maitotiivistettä
  • 2 banaania
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g suklaata
  • (tuoreita vadelmia tai mansikoita)