Punainen Melatin
Hillot ja marmeladit vähemmällä sokerilla muutamassa minuutissa. Sekoita tarvitsemasi määrä Melatinia ruokalusikalliseen sokeria. Sokerin kokonaismäärää voit vaihdella maun mukaan tai käyttää makeuttamisessa makeuttamisainetta sokerin sijasta. Sisältää säilöntäaineen.
Pussin sisältö riittää 4-6 kilolle marmeladia/hilloa. Marjojen ja hedelmien nestepitoisuus vaihtelee, mikä on huomioitava keitettäessä. Hyvin mehukkaisiin marjoihin tarvitaan n. 25 % enemmän Melatinia.
Ainesosat:
- Hyytelöimisaineet (karrageeni, johanneksenleipäpuujauhe)
- Säilöntäaineet (natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti).
Annosteluohje:
- Marmeladi: 1 kg hedelmiä (sis. nesteen), n. 500g sokeria, 1-2 tl Punaista Melatinia (ja 1 rkl sokeria).
- Hillo: 1 kg hedelmiä (sis. nesteen), n. 500g sokeria, ½-1 tl Punaista Melatinia (ja 1 rkl sokeria).
- Vinkki! Jos hillosta/ marmeladista tulee liian löysää, voit huoletta keittää sen uudelleen ohjeiden mukaan lisäämällä 1 tl Punaista Melatinia sekoitettuna 1 rkl sokeria.