Viinimarjahyytelö
Huuhtele marjat, lisää 6 dl vettä ja keitä niitä, kunnes marjat soseutuvat. Kaada sose siiviläkankaalle ja anna valua vähintään 30 minuutin ajan, älä painele massaa.
Mittaa mehu, mehua pitäisi olla 1 litra. Lisää Melatin sokeroimattomaan mehuun ja keitä korkealla lämmöllä 1 minuutin ajan. Lisää sokeri ja keitä vielä 1 minuutin ajan. Poista pinnalla oleva vaahto ja kaada hyytelö Atamonilla huuhdeltuihin lasipurkkeihin, anna jäähtyä, ennen kuin kansi laitetaan päälle. Säilytä hyytelö jääkaapissa.
Ainesosat
- 2 kg viinimarjoja, mustia tai punaisia
- 1 pussi Törsleffs keltaista Melatinia*
- 750 g kidesokeria
Muista aina lisätä keltainen Melatin ennen sokeria.