Tres Leches -kakku
Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi seokseksi. Sekoita kuivat ainekset erikseen ja lisää ne pikku hiljaa munaseokseen hyvin vatkaten. Voitele ja leivitä pyöreä irtopohjavuoka mannaryyneillä tai korppujauhoilla. Kaada sekoitus vuokaan ja paista uunin keskiosassa n. 40 minuutin ajan 175-asteessa. Tarkista tikulla, että kakkupohja on kypsä.
Vatkaa vispikerma kulhossa ja sekoita joukkoon kookosmaito ja maitotiiviste. Pistele kakkuun monta reikää syömäpuikolla tai vastaavalla. Kaada seos hitaasti kakun päälle ja tarkista, että se imee nesteen kokonaan, kakun tulee täyttyä kokonaan.
Anna sen vetäytyä vuoassa yön yli. Vatkaa kerma koristelua varten, kuori ja viipaloi ananas. Koristele kakku kermalla, ohuilla ananasviipaleilla, vadelmilla ja mantelilla.
Ainesosat
Kakkupohja:
- 3 pientä kananmunaa
- 1,5 dl kidesokeria
- 0,75 dl perunajauhoja
- 0,75 dl vehnäjauhoja
- 2 tl l leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta
Täyte:
- 1 tlk Törsleffs maitotiivistettä
- 1,5 dl kermamaista kookosmaitoa
- 1,5 dl vispikermaa, vaahdotettuna
Koristelu:
- 2 dl vispikermaa
- Tuoretta ananasta
- Vadelmia
- Paahdettuja
- manteleita