Siirry suoraan sisältöön
Porkkana-sitrusmarmeladi
- Pese appelsiinit ja sitruunat huolellisesti ja paloittele kahdeksaan osaan. Leikkaa n. 2 mm viipaleiksi (poista siemenet) ja laita tilavaan kulhoon. Kaada päälle litra kiehuvaa vettä ja anna olla peitettynä 6 tuntia.
- Keitä hedelmä-vesiseosta kattilassa kannen alla n. 45 min. ja kuori mahdollinen vaahto pois. Lisää sokeri ja anna kiehua vielä n. 10 min. Kuori ja raasta porkkanat sillä aikaa.
- Lisää porkkanaraaste ja Sininen Melatin hedelmien joukkoon. Anna kiehua 2 min. koko ajan hyvin sekoittaen.
- Kaada marmeladi hyvin pestyihin ja Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin. Anna marmeladin jäähtyä ennen kansien sulkemista.
Ainesosat
- 1 kg/ n. 4 kpl appelsiinia
- 150 g sitruunaa
- 200 g porkkanaa
- n. 800 g sokeria
- 1 rkl (10g) Sinistä Melatinia