Porkkana-sitrusmarmeladi

  1. Pese appelsiinit ja sitruunat huolellisesti ja paloittele kahdeksaan osaan. Leikkaa n. 2 mm viipaleiksi (poista siemenet) ja laita tilavaan kulhoon. Kaada päälle litra kiehuvaa vettä ja anna olla peitettynä 6 tuntia.
  2. Keitä hedelmä-vesiseosta kattilassa kannen alla n. 45 min. ja kuori mahdollinen vaahto pois. Lisää sokeri ja anna kiehua vielä n. 10 min. Kuori ja raasta porkkanat sillä aikaa.
  3. Lisää porkkanaraaste ja Sininen Melatin hedelmien joukkoon. Anna kiehua 2 min. koko ajan hyvin sekoittaen.
  4. Kaada marmeladi hyvin pestyihin ja Atamonilla huuhdeltuihin purkkeihin. Anna marmeladin jäähtyä ennen kansien sulkemista.

Ainesosat

  • 1 kg/ n. 4 kpl appelsiinia
  • 150 g sitruunaa
  • 200 g porkkanaa
  • n. 800 g sokeria
  • 1 rkl (10g) Sinistä Melatinia