Omenahyytelö
Huuhtele omenat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Älä kuori tai poista siemenkotia, mutta poista huonot kohdat. Laita omenapalat kattilaan yhdessä rosmariinin kanssa ja lisää 7 dl vettä.
Kiehauta ja anna hautua 20 minuutin ajan. Painele omenoita kauhalla, jotta ne soseutuvat. Kaada omenamassa siiviläkankaalle ja anna valua 30 minuutin ajan, älä painele massaa. Mittaa mehu, kaada se puhtaaseen kattilaan ja kiehauta. Kun mehu kiehuu, vatkaa sekaan Melatin ja keitä 1 minuutin ajan. Lisää sokeri ja keitä vielä 1 minuutin ajan. Poista pinnalla oleva vaahto ja kaada hyytelö Atamonilla huuhdeltuihin lasipurkkeihin, anna jäähtyä ja säilytä hyytelöä jääkaapissa.
Ainesosat
- 2 kg omenoita
- 3 rosmariinin vartta
- 1 pussi Törsleffs keltaista Melatinia*
- 750 g sokeria valunutta mehulitraa kohden.
* Muista aina lisätä keltainen Melatin ennen sokeria.