Millionaire’s Shortbread -kakku
Laita kaikki kakkupohjan ainekset tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen. Sekoita hyvin ja painele seos irtopohja-vuokaan. Paista n. 20 minuutin ajan 175-asteessa, kunnes kakku on kiinteä ja hiukan kullanruskea.
Laita, voi, maitotiiviste ja siirappi kattilaan. Anna kiehua kullanruskeaksi, paksuksi kinuskiksi, koko ajan samalla hyvin sekoittaen. Kaada kinuski kakkupohjan päälle ja anna jäähtyä vuoassa. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kakun päälle.
Kuumenna maapähkinävoi varovaisesti juoksevammaksi ja muodosta maapähkinävoista kakun pinnalle pyöreitä kuvioita haarukalla tai hammastikulla. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, kun suklaa on jähmettynyt.
Ainesosat
Kakkupohja:
- 225 g vehnäjauhoja
- 175 g kylmää voita, kuutioituna
- 75 g kidesokeria
Täyte:
- 150g voita
- 1 tlk Törsleffs maitotiivistettä
- 1 dl vaaleaa siirappia
Koristelu:
- 300g tummaa suklaata
- 3 rkl Green Choice Creamy-maapähkinävoita