Mansikkamehu
Huuhtele ja halkaise mansikat, laita ne kattilaan ja lisää 4 dl vettä. Keitä hiljalleen, kunnes mehu irtoaa marjoista, n. 15—20 minuutin ajan. Kaada sose siiviläkankaan läpi ja anna sen valua. Kirkkaan ja hienon mehun saamiseksi mehun on annettava valua itsekseen ilman, että sitä painellaan.
Mittaa mehu, kaada se puhtaaseen kattilaan, lisää oikea määrä sokeria ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuutin ajan. Poista vaahto pinnalta. Lisää Atamon ja kaada mehu lämpimiin Atamonilla huuhdeltuihin pulloihin.
”Älä koskaan kaksinkertaista reseptiä, valmista sen sijaan useassa erässä.”
Ainesosat
- 2kg mansikoita
- 400-500 g kidesokeria valunutta mehulitraa kohden.
- 0,5 tl Törsleffs nestemäistä Atamonia mehulitraa kohden