Siirry suoraan sisältöön
Mansikka-raparperimehu
- Huuhtele ja paloittele mansikat ja kuori ja paloittele raparperi noin 1 cm paloiksi.
- Keitä vesi ja lisää 500g sokeria, mansikat ja raparperi.
- Keitä kunnes mansikoista ja raparperista alkaa irrota niiden mehu, noin 15-20 min.
- Siivilöi mehu. Anna mehun valua rauhassa, älä painele! Mittaa mehu kattilaan ja lisää oikea määrä sokeria. Anna kiehua n. 10 min. ja kuori vaahto pois.
- Lisää Atamon, mausta halutessasi sitruunamehulla ja sokerilla. Pullota mehu Atamonilla huuhdeltuihin pulloihin. Vinkki! Voit maustaa mehun myös esim. vaniljasokerilla, kanelilla tai tähtianiksella.
Ainesosat
- 1 kg mansikoita
- 1 kg raparperia
- 500 g sokeria
- 2,5 l vettä
- 400-500g sokeria per valutettu mehulitra
- 1,5 tl Atamon (nestemäinen)
- (sitruunanmehua)