Mansikka-raparperimehu

  1. Huuhtele ja paloittele mansikat ja kuori ja paloittele raparperi noin 1 cm paloiksi.
  2. Keitä vesi ja lisää 500g sokeria, mansikat ja raparperi.
  3. Keitä kunnes mansikoista ja raparperista alkaa irrota niiden mehu, noin 15-20 min.
  4. Siivilöi mehu. Anna mehun valua rauhassa, älä painele! Mittaa mehu kattilaan ja lisää oikea määrä sokeria. Anna kiehua n. 10 min. ja kuori vaahto pois.
  5. Lisää Atamon, mausta halutessasi sitruunamehulla ja sokerilla. Pullota mehu Atamonilla huuhdeltuihin pulloihin. Vinkki! Voit maustaa mehun myös esim. vaniljasokerilla, kanelilla tai tähtianiksella.

Ainesosat

  • 1 kg mansikoita
  • 1 kg raparperia
  • 500 g sokeria
  • 2,5 l vettä
  • 400-500g sokeria per valutettu mehulitra
  • 1,5 tl Atamon (nestemäinen)
  • (sitruunanmehua)