Kesäinen kinuskikakku
- Vatkaa tehosekoittimessa sokeri, vaniljasokeri, sitruunan kuori ja voi kuohkeaksi.
- Lisää kanamunat yksi kerrallaan.
- Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 °C n. 40min. Anna jäähtyä ja poista kakku vuoasta.
- Halkaise kakku ja levitä kakun väliin ja päälle karamellisoitua maitotiivistettä. Koristele tuoreilla marjoilla.
Vihje: lämmitä karamellisoitua maitotiivistettä hiukan, jolloin sen levittäminen on helpompaa.
Ainesosat
Kakkupohja:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
Täyte ja koristelu:
- 1-2 tlk Törsleffs karamellisoitua maitotiivistettä
- tuoreita marjoja