Valkoinen Melatin

Valkoisella Melatin pakastettaville hilloille, joita ei keitetä. Sekoita tarvitsemasi määrä Valkoista Melatinia sokeriin ja lisää marjojen/ hedelmien sekaan. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Purkita ja pakasta kerta-annos rasioihin tai pusseihin. Ei sisällä säilöntäainetta, jonka vuoksi valmis hillo on käytettävä parin päivän sisällä käyttöönotosta. Valmista hilloa ei saa kuumentaa.

Annosteluohje:

Pieni annos: 200g hedelmiä tai marjoja, n. 50g sokeria (tai maun mukaan), 1-2 tl Valkoista Melatinia.

Suuri annos: 1-2 kg hedelmiä tai marjoja, n. 500g sokeria (tai maun mukaan), ½-1 pussi Valkoista Melatinia.

Ainesosat: sokeri, hyytelöimisaineet (natriumalginaatti, johanneksenleipäpuu), happamuudensäätöaine (natriumsitraatti).