Keitettävä mehu

  • Käytä kypsiä ja mehukkaita marjoja tai hedelmiä. Paloittele suuret hedelmät.
  • Keitä runsaasti pektiiniä sisältäviä marjoja (mm. herukat, karviaiset, puolukat, karpalot, pihlajanmarjat) tai hedelmiä runsaassa vesimäärässä muutoin mehu voi jähmettyä pulloihin, etenkin jos on käytetty runsaasti sokeria. Keitä kannen alla kunnes marjat tai hedelmät vaalenevat.
  • Siivilöinti kannattaa tehdä pikaisesti, kesto ei mielellään ½ tuntia kauempaa. Mehu säilyttää siten C-vitamiinipitoisuutensa.
  • Keitä siivilöity mehu ja kuori vaahto. Ota kattila pois liedeltä ja lisää ¼ tl Atamon jauhetta tai ½tl nestemäistä Atamoniaper mehulitra. Pullota mehu Atamonillahuuhdeltuihin pulloihin.

 

Perusohje: 1kg marjoja valmistuu reilu litra valmista mehua.
Sokeroitua mehua valmistettaessa käytä noin 300-500g sokeria per mehulitra.