Marmeladi

  • Useimmista marjoista ja hedelmistä voidaan valmistaa marmeladia. Miltei kypsistä, runsaasti pektiiniä sisältävistä marjoista tai hedelmistä saa hienorakenteisen marmeladin käyttämällä runsaasti sokeria, noin 800g – 1 kg keitettyä marja- tai hedelmäkiloa kohti.
  • Mikäli marjoissa tai hedelmissä on alhainen pektiinipitoisuus lisää Keltaista Melatinia ennen sokerin lisäämistä, katso tarkemmat ohjeet pakkauksesta.
  • Marmeladi voidaan myös keittää käyttäen Punaista Melatinia. Keitä marjat tai hedelmät halutun sokerimäärän kanssa. Lisää 1-2 tl Punaista Melatinia sekoitettuna 1 rkl sokeria per 1 kg marmeladia ja sekoita hyvin. Keitä n. 2 minuuttia. Kuori vaahto ja kaada marmeladi Atamonilla huuhdeltuihin lasipurkkeihin. Sulje purkinkannet heti.